Bragues per a pollites

Bragues per a "pollitas"

Tornant de l'escola la meva amiga Sílvia i jo ens paràvem cada dia davant l'aparador d'una merceria del carrer de la Salut que exhibia un rètol fet a mà que deia "Bragas para pollitas". Ens feia una gràaaaaacia…. La paraula "pollita" ja no deu existir per referir-se a les noietes. Ara en diem adolescents i - un any abans - preadolescents  i les tractem com si estiguessin passant una malaltia, més que no pas una etapa de la vida. Una altra.

No ho he trobat exactament, però crec que en català seria "polletes", que tot sigui dit tampoc sona gaire millor. Que als 13 anys algú et digués que estaves feta una pollita o una polleta feia, com a mínim, ràbia. Et veien ganes de dir-ne una de ben grossa. Forta, perquè ens entenguem.

Sí, les "pollites" han desaparegut, igual que ho han fet el còctel de gambes amb salsa rosa, aquelles postres enoooooormes que en dèiem "pijama", els sopars de fondue amb aquella fortor de vi blanc que no s'acabava d'evaporar mai i les tietes Paquites i les senyores Rosites.

Nostàlgia? No pas!



Torna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada